Kate Pergnerová
Pad thai podle Vegan Black Metal Chef
Nudle VEGAN před asi 10 roky z chudyvegosaurus.blogspot.cz
Ingredience
- Rýžové nudle(širší model)
- Tofu
- Mungo klíčky
- jedno rajče
- jarní cibulka
- Na omáčku:
- třtinový cukr
- pražené arašídy
- arašídové máslo
- čerstvý koriandr
- chili - sušené, práškované, tekuté....
- česnek
- tamarind, limetka (pokud nemáte tamarind, lze +/- nahradit limetkovou šťávou)
- ocet
Postup
Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a necháme "nacucat"
Tofu pokrájíme na vzhledné kousky (já zvolila trojúhelníčky) a opražíme na pánvi ve všší vrstvě oleje do křupava.
Přípravíme si omáčku: cukr a arašídy vsypeme do misky (ani jedním nešetřete, poměr téměř 1:1), zalijeme teplou vodou, rozmícháme cukr a dochutíme limetkovou štávou, octem, česnekem(čerstvý i sušený), chili ve všech podobách a arašídovým máslem a na závěr přidáme pokrájený čerstvý koriandr.
Na pánvi opražíme pokrájené rajče, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a klíčky. Přídáme tofu, omáčku a nudle(bez vody ) a necháme vařit na mírném ohni, dokud se neodpaří nadbytečná voda a omáčka nezhoustne. Podáváme.