Kate Pergnerová
Skořicovo-jablečné palačinky
Palačinky & lívance VEGAN před asi 10 roky z chudyvegosaurus.blogspot.cz
Ingredience
- 140g celozrnné mouky
- 75g jemných ovesných vloček
- lžíce prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky skořice
- špetka soli
- 2 jablka
- lžička vanilkového extraktu
- 425 ml rostlinného mléka (u mě vítězí rýžové)
- olej na smažení
Postup
Jablka rozkrojte, zbavte jádřinců (můžete i oloupat, mě osobně šlupky nevadí) a rozmixujte na pyré.
Smíchejte všechny ingredience a znovu směs umixujte dohladka. Pokud se vám zdá těsto moc husté, přilijte trošku mléka (ale ne moc -směs by měla být hustší než na normální palačinky, spíš jako na lívance).
Rozehřejte si na pánvi trošku oleje a nalijte na ní těsto -v přibližné výšce jako u lívanců (tj, ne úplně tenoučkou vrstvu). Jakmile vám těsto ztuhne zespoda a podél okrajů, opatrně palačinku pomocí špachtle otočte a osmahněte na druhé straně po dobu cca 2-3 minut/ dokud nebude zlatavá.
Servírovat můžete například posypané vlašskými ořechy a polité javorovým sirupem.