Jaruna
Celerovo-bramborová polévka
Polívky před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- vývar kuřecí
- tymián
- česnek
- brambory
- celer
- smetana
- pepř mletý
- sůl
- olej olivový
- česnek
- tymián
- creme fraîche
Postup
Vývar nalijeme do hrnce, přidáme tymián a oloupané stroužky česneku a přivedeme k varu. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a celer a vaříme asi 40 minut, dokud není zelenina měkká.
Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, vmícháme do něj smetanu a ochutíme ho pepřem a solí.
Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku a opékáme je asi minutu. Pak přidáme tymián a znovu krátce opečeme.
Teplou polévku rozdělíme na talíře, pokapeme ji připraveným scezeným olejem a každou porci ozdobíme kopečkem creme fraiche.