Kate Pergnerová
Čokoládovo-pomerančová ovesná kaše s ořechy
Sladké kaše VEGAN před asi 10 roky z veganotic.blogspot.cz
Ingredience
- 1 větší (bio) pomeranč
- 35 g ovesných či jiných oblíbených vloček
- 1 lžíce kvalitního kakaa
- Něco sladkého dle chuti (např. lžíce javorového/agáve sirupu, kokosového cukru či trochu stévie)
- oblíbené rostlinné či ořechové mléko
- oblíbené koření (např. kardamom, skořice, perníkové)
- malá hrst lískových ořechů či pistácií
- vegan bílý jogurt (domácí nebo Provamel, Alpro či Sojadee)
- čerstvá máta
Postup
Do rendlíčku ostrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vločky, kakao a koření. Pomeranč rozřízněte, z půlky vymačkejte štávu a dužinu, přelijte do 250 ml hrníčku a dolijte mlékem. Touto směsí
zalijte vločky, přidejte javorový sirup a na menší kousky nakrájený zbytek pomeranče (pár kousků si nechte na ozdobu). Přiveďte směs k varu. Vařte na mírném plameni do zhoustnutí, cca 5 minut. Ořechy na hrubo nasekejte, lískové můžete krátce opražit. Kaši dejte do mističky, přidejte trochu jogurtu, ozdobte čerstvým pomerančem, ořechy a mátou (zalijte trochou javorového sirupu) a ihned podávejte.
Pro větší dekadenci můžete přidat kvalitní najemno nasekanou hořkou čokoládu, kakaové boby, kokosové mléko, pomerančový olej apod.