Kate Pergnerová
Vegeryba
Placky, burgery, (falafel) kuličky VEGAN před asi 10 roky z blueveganpig.blogspot.cz
Ingredience
- jeden středně velký, uvařený, nahrubo nastrouhaný celer
- sáček ovesných vloček
- směs rybího koření
- sojová omáčka
- zeleninový vývar
- strouhanka nebo hraška
- olej
Postup
1.Vločky (mohou být i pomleté na masovém mlýnku) smícháme s uvařeným nahrubo nastrouhaným celerem, směsí rybího koření, 1-2 lžícemi sojové omáčky a zalijeme cca 1/4 - 1/2 l zeleninového vývaru.
2. Necháme namočené v lednici aspoň 3-4 hodiny (nejlépe přes noc).
3. Poté před podáváním zahustíme strouhankou do hustoty hmoty karbenátkového těsta a tvoříme porce ve tvaru rybek. Obalované buď ve strouhance nebo v těstíčku z hrašky smažíme na oleji.