Kate Pergnerová
Čokoládové palačinky s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou
Palačinky & lívance VEGAN před asi 10 roky z blueveganpig.blogspot.cz
Ingredience
- Zmrzlina:
- jedno malé balení vanilkového mléka Alpro
- plechovka kokosového mléka
- vanilkový lusk
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1. Lusk rozřízneme podélně a semínka vymáčkneme nožem a přidáme spolu s luskem do mléka. Pár minut povaříme kokosové mléko s cukrem a mlékem.
- 2. Vychladlou směs vložíme do misky vhodné do mrazáku a dáme mrazit. Každou hodinu promícháváme aby nevznikly krystalky. Měla by se mrazit minimálně 6 hodin.
Postup
Palačinky:
hrnek rostlinného mléka
hrnek hladké mouky
1 kypřící prášek
2 lžíce kakaa
špetka soli
1. Nejdříve smícháme sypké přísady a poté přilijeme mléko.
2. Necháme odpočinout asi 10 minut a na oleji smažíme palačinky.
Omáčka:
miska mražených malin
3 lžičky vanilkového cukru
máslo
lžička škrobu
1. Maliny osmažíme na másle a zasypeme cukrem.
2. Jakmile se rozvaří tak je zalijeme škrobem rozmíchaných v troše vody a ještě chviličku povaříme.