Kate Pergnerová
Pečená hlíva s bramborovo-fazolovou kaší
Kaše VEGAN před asi 10 roky z blueveganpig.blogspot.cz
Ingredience
- 400 g hlívy
- česnek (pokud máte čerstvý tak neoloupané stroužky)
- pórek
- 5 lžic oleje
- 2 lžíce rostlinného másla
- tymián
- sůl
- pepř
- polovina plechovky bílých fazolí
- pár brambor
- trocha rostlinného mléka
Postup
1. Hlívu natrháme na menší kousky, pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do zapékací mísy a polijeme olejem. Okořeníme tymiánem, solí, pepřem a přidáme stroužky česneku a máslo. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 - 40 minut
2. Mezitím uvaříme brambory a rozmixujeme s polovinou fazolí a trochou mléka podle chutí dosolíme a opepříme.