Kate Pergnerová
Domácí tortilla chipsy s jalapeňos dipem
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky z rachelveganskysvet.blogspot.cz
Ingredience
- Na kukuřičnou placku:
- - 120 g kukuřičné hladké mouky
- - špetka soli
- - špetka kurkumy
- - voda dle potřeby
- - špetka kouřové soli
- - černý mletý pepř
- - kajenský pepř
- Na rajčatový dip:
- - loupaná či pasírovaná rajčata (já použila pasírovaná s bazalkou od firmy Mutti. Jsou výborné)
- - 3 nakládané papričky Jalapeño
- - oranžová paprika (nadrobno nasekaná)
- - špetka soli
- - 3 sušená rajčata v oleji
- - 1 ČL pikantní omáčky Really
Postup
V míse smícháme mouku, sůl, kurkumu a promícháme a přidáme vlažnou vodu. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, které vyvalíme co nejtenčeji. Vyválené placky na sucho opékáme na pánvi. Opečené placky rozkrájíme na trojúhelníčky, které dáme na plech s pečícím papírem. Trojúhelníčky potřeme troškou oleje a posypeme kouřovou solí, kajenským a černým pepřem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 10-15 min. do zlatova.
Mezím co se chipsy pečou, si připravíme jednoduchý jalapeňo dip. Oranžovou papriku , Jalapeño a sušené rajčata nasekáme najemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Omáčku skladujeme v lednici.