Jaruna
Hlíva s kuřecími nudličkami
Večeře před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kuřecí maso
- hlíva ústřičná
- fazolky zelené
- moučka škrobová
- víno bílé
- olej
- česnek
- skořice
- paprička chilli červená
- sůl
Postup
Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce je osolíme, posypeme trochou chilli a skořicí a necháme chvilku odpočinout. Fazolky necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky. Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou (maso během odležení zvlhne a krásně se škrobem obalí).
V pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, vložíme do něj maso s houbami a hodně zprudka vše opečeme (maso by se mělo opéct jen doběla a velmi rychle, aby zůstalo šťavnaté). Přidáme fazolky, přilijeme víno (nebo vývar) a sójovou omáčku a prudce povaříme.
Pak vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli, případně ještě trochou sójové omáčky a podáváme nejlépe s rýží.