Jaruna
Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu
Saláty před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 160 g spařeného kuskusu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
- 1 lžíce nahrubo nasekaných koriandrových lístků
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- hladká mouka na obalování
- 400 g kuřecích řízků, rozdělených na malé medailonky
- 2 vejce, lehce rozšlehaná
- slunečnicový olej na smažení
- 250 g mladých zelených fazolek
- 150 g mladých lístků mangoldu nebo špenátu
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, drceného
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1 Prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou.
2 Zelené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody, po 1–2 minutách sceďte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
3 Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdřív v mouce, potom ve vajíčku a pak v kuskusové směsi.
4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte řízečky 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
5 Řízečky rozdělte spolu s fazolkami a lístky mladého mangoldu na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.