Jaruna
Quiche se špenátem a klobásou
Rychlý oběd před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 dávka těsta, v 25cm formě a předpečená
- 30 g másla
- 400 g choriza nebo čabajky, nakrájené na půlkolečka
- 2 jarní cibulky, nasekané najemno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný či utřený
- 250 g mraženého listového špenátu, rozmrazeného a důkladně vymačkaného
- strouhanka z ½ čerstvé housky
- 100 g mozzarelly + 100 g polotvrdého sýra (čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), obojí nastrouhané
- 2 velká vejce + 250 ml smetany ke šlehání + sůl a pepř
Postup
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.
2 Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.