Jaruna
Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem
Večeře před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 oválná masitá rajčata, nakrájená na silné plátky
- panenský olivový olej na potření
- 4 burgerové housky, podélně přepůlené
- 1 lilek, nakrájený na tenké plátky
- sůl
- 250 g sýra určeného ke grilování jako halloumi, akawi, Vezír či El Grillo
- ostrá majonéza (recept), karamelizovaná cibule (recept) a rukola k podávání
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte plátky rajčat na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem a pečte asi dvacet minut. Dejte stranou.
2 Plátky lilku osolte, nechte asi půl hodiny vypotit, opláchněte a osušte. Potřete je olejem a v rozehřáté grilovací pánvi je opékejte dočervena zhruba dvě minuty z každé strany. Vyjměte je. Ve stejné pánvi nyní z obou stran opečte dozlatova sýr, stačí minuta z každé strany.
3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a opékejte pod grilem v troubě přibližně minutu dozlatova. Pak je potřete ostrou majonézou a navršte na spodní díly připravená rajčata, lilek, sýr, karamelizovanou cibuli a lístky rukoly. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.
NĚCO NAVÍC Karamelizovanou cibuli můžete nahradit pár nakládanými kapary a/nebo olivami.