Kate Pergnerová
Polévka s červenou cibulí
Polévky VEGAN před asi 10 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- 2 mrkve a 1 petržel nakrájíme na kolečka a osmahneme na dvou lžících másla zasypané lžičkou třtinového cukru. Přidáme 6 červených cibulí nakrájených na půlkolečka a ještě chvíli restujeme. Zalijeme 750 ml zeleninového vývaru, 200 ml bílého vína a 200 ml mléka (mléko se vám nejspíš srazí, ale to nevadí, varem se žmolky zase rozpustí), přidáme 2 bobkové listy a vaříme 20 minut. Vyjmeme bobkový list, přidáme čerstvě mletý pepř a utřený stroužek česneku a částečně rozmixujeme, je žádoucí, aby polévka nebyla úplně hladká, ale byly v ní kousky zeleniny. Na závěr polévku osolíme. Podáváme nejlépe s bílým chlebem.
Postup
.