Kate Pergnerová
Veganský pastýřský koláč
Zelenina VEGAN před asi 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- Kaše
- 5 - 6 menších brambor
- 2 střední petržele
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- sůl
- Směs
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 100 g žampionů
- 3/4 hrnku hnědé čočky
- 1 hrnek zeleninového vývaru/vody
- 2 lžíce balsamica/červeného vína
- sušený tymián, rozmarýn
- sůl
Postup
Přes noc jsem si dala namočit čočku. Následující den jsem slila, zalila čistou vodou a uvařila. Dejte pozor, abyste čočku nerozvařili, bude se ještě péct.
Na kaši jsem si oloupala brambory, petržel, nakrájela na menší kousky, aby byly rychleji uvařené, zalila vodou, osolila a uvařila doměkka. Pak jsem slila vodu, zalila mlékem osolila a vyšlehala na kaši.
Na lžíci olivového oleje jsem restovala cibuli. Na minutu jsem přidala na tenké plátky nakrájený česnek, na malé kousky mrkev, petržel, celer a žampiony. Asi deset minut jsem restovala zeleninu. Přidala jsem uvařenou čočku, zalila vodou, kdo chce použije vývar, dochutila jsem tymiánem, rozmarýnem, solí a nechala probublávat. Směs jsem rozdělila do zapékacích misek, pokladla připravenou kaší a dala zapéct zhruba na 30 - 40 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.