Marti
Mexický fazolový salát
Salátové potěšení před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 vajíčka
- 2 avokáda, oloupaná a vypeckovaná
- 2 nejlépe různé 400g konzervy fazolí, scezené a odkapané
- 1 malá červená cibulka, najemno nakrájená
- 1 velký svazek koriandru, jen listy, nahrubo nakrájené
- 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
- hotový kvalitní dresink podle chuti
- 1 červená chilli paprička, zbavená jadérek a jemně nakrájená
- ½ lžičky mletého kmínu
Postup
Příprava jídla
1. Ponořte vajíčka do vroucí vody a vařte šest a půl minuty. Potom je dejte ochladit do studené vody. Avokáda nakrájejte na plátky a vložte je do větší mísy s fazolemi, cibulkou, koriandrem a rajčaty.
2. Do menší mísy odměřte tři lžíce zálivky, pak vmíchejte chilli papričku a kmín. Až budou vajíčka chladnější (ale stále ještě teplá), oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.
3. Promíchejte salát se zálivkou a přidejte vajíčka. Hned podávejte – jídlo je výtečné s opečenými chlebovými plackami.