Jaruna
Králík po řecku
Velkej oběd před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- králík
- lilek
- cuketa
- cibule
- rajčata
- olivy černé
- citron
- paprika červená
- česnek
- olej olivový
- oregano
- máta
- bazalka
- pepř černý
- sůl
Postup
Rozmraženého králíka naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme oreganem, mátou a bazalkou. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet asi 2 hodiny. Porce rozložíme do pekáčku, přidáme nakrájená rajčata, nakrájené cibule a na plátky nakrájené stroužky česneku. Přiklopíme a pečeme doměkka v troubě vyhřáté na 160 °C asi hodinu.
Omytý lilek, cuketu a papriku nakrájíme na kousky. Lilek osolíme, necháme vyslzet a pak jej otřeme papírovou utěrkou. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme nejdříve lilek, přidáme papriku, krátce orestujeme a nakonec přidáme cuketu. Zeleninu osolíme a odstavíme ze zdroje tepla.
Do zeleniny vmícháme vypečenou šťávu z králíka, přidáme olivy a převaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, doplníme porcí masa a podáváme s opečenými bramborami, těstovinami nebo rýží.