Kate Pergnerová
Asijský kešu quinoa salát
Saláty VEGAN před asi 10 roky
Ingredience
- 1 šálek quinoy, propláchnuté a osušené, 2 šálky nadrobno posekaného fialového zelí, 1 šálek strouhané mrkve, 1 červená paprika, pokrájená, 2 jarní cibulky, tence pokrájené, 1/2 šálku posekaného koriandru, 1/2 šálku kešu nebo arašídů
- DRESINK:
- 1/4 šálku kešu másla (nebo arašídového/mandlového), 2 stroužky česneku, drcené, 1 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička sušeného), 3 lžíce světlé sojové omáčky (tamari), 2 lžíce agáve (nebo javorového sirupu), 2 lžíce teplé vody, 1 lžíce rýžového octa, 1 lžíce sezamového oleje, 1/2 lžičky drcené chilli papričky
Postup
Dejte quinou do hrnce s osolenou vodou. Zakryjte a přiveďte k varu, poté snižte plamen. Vařte, dokud se všechna voda nevsákne a quinoa není nadýchaná.
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na dresink. Přidejte quinou a dobře promíchejte. Přidejte zeleninu, zelí, koriandr a kešu.