Jaruna
Glazovaná uzená kotleta nebo rolka
Vepřový před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 uzené kotlety nebo přiměřené množství uzené rolky (600 g)
- 2 lžičky koření 5 vůní
- olivový olej
- 1–2 čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na nudličky
- 2 pomeranče (ideálně bio), vymačkané, z jednoho strouhaná kůra
- 4 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 450 g růžičkové kapusty
- 2 lžíce másla
- 2 šalotky
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1 V hlubší pánvi opečte na másle šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte kapustičky, vývar a nechte bublat asi 10 minut doměkka.
2 Osolte a opepřete.
3 Kotlety poprašte kořením 5 vůní. Opékejte 2 minuty na dvou lžících oleje. Přidejte ostatní přísady, zahřívejte a obracejte, až omáčka zesirupovatí. Podávejte s kapustičkami.
NĚCO NAVÍC
Když každou růžičku kapusty naříznete u košťálu do kříže, uvaří se stejnoměrněji – střed i vnější listy ve stejnou chvíli.
CO NA TO ŘEZNÍK
České uzené ochucené asijskými přísadami? Je to skvělé! Zvlášť libové uzené maso, jako je právě kotleta nebo šunka, se dobře doplňuje se sladkou chutí medu, pomeranče nebo jindy sladké chilli omáčky či třeba třtinového cukru.