Kristýna Žďárská
Pohanka se žampiony a rukolou
Zdravé recepty před asi 10 roky z zena.centrum.cz
Ingredience
- 200 g bio pohanky
- 300 - 400 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 100 g čerstvých žampionů
- 1 lžička limetkové šťávy
- mletý černý pepř
- sůl
- rukola dle chuti
- olej
Postup
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme osušit.
Na horkém oleji nejprve restujeme asi 2 minuty žampiony. K houbám přidáme cibulku s česnekem a na mírné teplotě za stálého míchání je necháme zpěnit. Pak vmícháme vypranou pohanku, krátce orestujeme a přilijeme asi 300 ml silného zeleninového vývaru a limetkovou šťávu. Pohanku 2 - 3 minuty povaříme, potom ji zakryjeme poklicí, odstavíme z tepla a necháme 25 - 30 minut bobtnat. Pak k měkké pohance přilijeme podle potřeby zbývající vývar, vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme rukolu, která pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť a ihned servírujeme.