Jaruna
Rostbíf s bramborovým salátem
Hovězí před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 700 g salátových brambor
- 50 g řapíkatého celeru, nakrájeného na kolečka
- 1 červená cibule, na kolečka
- sůl a pepř
- 100 g majonézy
- 3–4 lžíce kefírového mléka
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 vrchovaté lžíce nasekaného kopru
- 1 jarní cibulka, nasekaná na kolečka
- 12 plátků rostbífu
Postup
1 Brambory uvařte ve slupce doměkka; trvá to zhruba dvacet minut. Nechte je zcela zchladnout, pak je oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte do mísy. Přidejte k nim řapíkatý celer i červenou cibuli.
2 Z majonézy, kefírového mléka, obou hořčic, kopru a jarní cibulky umíchejte dresink. Přelijte jím brambory a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s plátky rostbífu.