Iveta
Focaccia (Italský chléb Focaccia)
Pečivo před více než 10 roky z www.sitalemvkuchyni.cz
Ingredience
- 0,5kg hladké mouky
- 4dcl vody
- ½ droždí
- 1 lžíce mořské soli
- 5cl oleje extra virgin
Postup
Italský chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.
Iveta před asi 10 roky
Dělám stejně jen dávám 3dcl vody na toto množství mouky.vynikající.