Iveta
Trojitá čokoládová slast
Moučníky před více než 10 roky
Ingredience
- BeBe sušenky
- 100 g hořké čokolády + trochu na ozdobu
- 100 g mléčné čokolády + trochu na ozdobu
- 100 g bílé čokolády + trochu na ozdobu
- 500 g tvarohu
- 300 g čerstvé smetany 30 - 36%
- 3 čajové lžičky želatiny
- ½ hrnku cukru (= 100 g cukru)
- 2 lžičky vanilkového cukru
Postup
Tvaroh utřeme s cukrem, namočíme želatinu do trochy mléka a necháme ji nabobtnat, pak zahřejeme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku do tuha, spojíme tvaroh se šlehačkou i se želatinou a rozdělíme náplň na tři části. Do každé z nich přimícháme vždy jinou rozpuštěnou čokoládu. Formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček vyložíme papírem( nebo potravinářskou fólií). Na spodek nalijeme tmavou náplň, necháme trošku zatuhnout, pak světlou nádivku, a nakonec z bílé čokolády. Navrch naskládáme sušenky, to bude vlastně spodek zákusku. Dáme do chladu, po vytuhnutí vyklopíme, a pokapeme čokoládou, co nám zůstala.