Kristýna Žďárská
Rychlý boršč
Polévky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 červené řepy o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené
- 1 mrkev
- 1 pórek, na kolečka
- 1 pastinák
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- citronová šťáva
- zakysaná smetana
- hladkolistá petrželka, nasekaná
Postup
Do 1 litru vody dejte 3 červené řepy o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené, 1 mrkev a 1 pórek, na kolečka, 1 pastinák a 1 cibuli, nadrobno, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl a citronovou šťávu. Vařte asi 25 minut doměkka. Vyjměte bobkový list, nové koření, jednu řepu a rozmixujte. Zdobte pokrájenou vařenou řepou, zakysanou smetanou a petrželkou.