Jaruna
Řepná polévka se sýrovými toasty
Polívky před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- cibule
- olej olivový
- česnek
- řepa červená
- vývar zeleninový
- ocet Balsamico
- pepř mletý
- sůl
- bageta
- olej olivový
- česnek
- sýr kozí
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, nasypeme ji do hrnce s rozehřátým olejem a opečeme dozlatova.
Mezitím připravíme toasty. Plátky bagety rozložíme na plech, potřeme olivovým olejem, a vložíme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
K opečené cibuli přidáme rozdrcený česnek a krátce osmahneme. Pak přidáme na kousky nakrájenou vařenou řepu, vývar a balzamikový ocet, přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem a solí.
Opečené plátky bagety potřeme stroužkem česneku. Polévku nalijeme na talíře, do každého vložíme opečenou bagetu, na kterou položíme 1 nebo 2 plátky kozího sýru a zakápneme ho olivovým olejem.