Karol
Rybízový koláč se sněhem
Sladká tečka před více než 5 roky
Ingredience
- Na potření:1 hrnek rybízu12 dkg cukr moučka2 bílky
- Těsto:15 dkg máslo9 dkg cukr moučka2 žloutky22 dkg polohrubá mouka
Postup
Všechny suroviny na vále smícháme v těsto. Vymažeme si formu, vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Předehřejeme troubu - na 200C.
Těsto nalijeme do formy a celé vložíme do trouby asi na 15 minut.
Mezitím si připravíme tuhý sníh ze 2 bílků, do kterého zašleháme cukr a vmícháme rybíz. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba ostružiny, ke kterým dodáme navíc citronovou kůru a šťávu z citronu. Ovoce může být i mražené.
Směs dodáme na předpečené těsto a společně dopečeme, až do zhnědnutí sněhu.
Rybízový koláč se sněhem necháme vychladnout a můžeme podávat.