Karol
Skořicoví šneci s jablky
Sladká tečka před asi 6 roky z www.svetbedynek.cz
Ingredience
- 8 porce
- 80 min
- Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 60 g cukru krystal
- 1/4 lžičky soli
- 250 ml mléka
- 80 g změklého másla
- 25 g droždí (půl kostky)
- Náplň:
- 80 g másla
- 60 g cukru krystal
- 1 lžíce skořice
- popřípadě 1 jablko
- Na posypání a potření:
- 1 bílek
- cukr krystal na posypání
Postup
Do mísy vložíme cukr. Přidáme špetku soli. Dále přidáme mouku. Rozdrobíme droždí do vlažného mléka a promícháme. Mléko s droždím nalijeme do mísy. Přidáme povolené máslo. Rozmícháme a dáme kynout na teplé místo. Mezitím si připravíme náplň. Do misky vložíme povolené máslo, skořici a cukr. Důkladně promícháme. Pokud budete přidávat jablko, tak si ho nastrouháme. Vykynuté těsto přendáme na vál. Rozválíme do obdelníkového tvaru a potřeme skořicovým máslem. Rolku zatočíme a vysteleme si formu pečícím papírem. Ovšem můžeme šneky péct i na klasickém plechu jednotlivě. Váleček si rozkrájíme na stejně vysoké rolky. Vyskládáme je do formy nebo na plech. Potřeme bílkem. A pocukrujeme. Dáme ještě na chvíli kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 200 stupňů. Vykynuté rolky vložíme do trouby a pečeme cca 10-15 minut do zlatova. Upečené vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme vlažné nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Přejeme dobrou chuť! :-)