Konečně vývar
Minestrone
Polévky před téměř 8 roky
Ingredience
- 1 cibule
- 2 řapíky celeru
- 2 velké mrkve
- 1 střední brambora
- 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- 400g konzerva krájených rajčat
- 2 zelné listy
- 2 listy kapusty
- sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
- hrst hladkolisté petržele
- Na ozdobu:
- Hladkolistá petržel
- Hobliny parmazánu
Postup
1. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte dozlatova na drobno pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, mrkev na plátky a bramboru na kostky. Česnek přidejte na závěr. Vše dobře promíchejte a opékejte na mírném ohni.
2. Do hrnce vlijte rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni.
3. Po 15 minutách vsypte na proužky pokrájené zelí a kapustu. Nechte bublat dalších asi 20 minut (dokud není zelí měkké).
4. Pokrájejte hrst hladkolisté petržele a přimíchejte do polévky.
5. Podle chuti dolaďte solí, pepřem